Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Agenda for European Reforms – Monitoring Report for 2018 / Agjenda për Reforma Evropiane – Raporti i Monitorimit për 2018

March 14 @ 10:30 am - 12:00 pm

Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS), Group for Legal and Political Studies dhe Instituti GAP ju ftojnë të merrni pjesë në Tryezën e Diskutimit me temën:

“Zbatimi i Agjendës për Reforma Evropiane (ERA) dhe pritshmëritë për ERA 2”

Data: E Enjte, 14 Mars 2019 / prej 10:30 – 12:00
Vendi: Hotel Swiss Diamond (Salla Marec)

Gjatë kësaj Tryeze do të prezantohen rezultatet e monitorimit të zbatimit të ERA-së për vitin 2018 dhe do të identifikohen arritjet institucionale, dështimet dhe sfidat gjatë vitit 2018, si dhe do të diskutohen pritshmëritë dhe plani për zbatimin e ERA 2.

Tutje, platforma online për monitorimin e ERA (www.eramonitoring.org) do të lansohet. Kjo platformë ka për qëllim të ofrojë informata të detajuara për mediat dhe publikun lidhur me procesin e monitorimit, performancën dhe efikasitetin e përmbushjes së obligimeve nga ana e Kosovës në kuadër të ERA.

Panelistë:

Znj. Dhurata Hoxha – Ministre në Ministrinë e Integrimit Evropian të Kosovës;
Sh.S. Znj. Nataliya Apostolova – Shefe e Zyrës së BE-së në Kosovë/ Përfaqësuese Speciale e BE-së në Kosovë;
Sh.S. Znj. Gerrie Willems – Ambasadore e Mbretërisë së Holandës në Republikën e Kosovës.


Pristina Institute for Political Studies (PIPS), Group for Legal and Political Studies and GAP Institute invite you to participate in the Roundtable Discussion on the topic:

“Implementation of the European Reform Agenda (ERA) and expectations for ERA 2”

Date: Thursday, 14 March 2019 / from 10:30 – 12:00
Location: Hotel Swiss Diamond (Marec Hall)

During this event the results from monitoring the implementation of ERA in 2018 will be presented and achievements, failures, and challenges during 2018 will be discussed alongside with expectations and plans for ERA 2.

Furthermore, the online platform for ERA monitoring (www.eramonitoring.org) will be launched. This platform aims to provide detailed information to the media and the public regarding the monitoring process, the performance and efficiency in fulfilling the obligations from ERA.

Panelists:
Ms. Dhurata Hoxha – Minister at the Ministry of European Integration of Kosovo;
HE Ms. Nataliya Apostolova – Head of the EU Office in Kosovo / EU Special Representative in Kosovo;
HE Ms. Gerrie Willems – Ambassador of the Kingdom of the Netherlands to the Republic of Kosovo.

Details

Date:
March 14
Time:
10:30 am - 12:00 pm

Organizers

Instituti i Prishtines per Studime Politike
Instituti GAP

Venue

Swiss Diamond Prishtina
Ahmet Krasniqi
Pristina, Kosovo 10000
+ Google Map