Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vietnam 101 / Java e Dokumentarëve Vietnamez

May 13, 2019 @ 8:00 pm - May 16, 2019 @ 10:00 pm

(English below)

VIETNAM 101
13, 14 dhe 16 maj 2019, 20:00h

Kino ARMATA, hapësira publike në Prishtinë që promovon kulturë alternative dhe dialog shoqëror, ka kënaqësinë të njoftojë për bashkëpunimin e rradhës me Alliance Française de Pristina, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe IF Cinema në shfaqjen e disa prej punëve më të rëndësishme dhe relevante të autorëve francez para publikut të Prishtinës dhe Kosovës.

Filmat nga seria ‘Vietnam 101’, dokumentarë të prodhuar në ose me temë Vietnamin, do të shfaqen në Kino ARMATA më 13, 14 dhe 16 maj 2019 dhe përfshijnë:

E hënë, 13 maj, 20:00h
“À QUI APPARTIENT LA TERRE?” (2009), 54 min.
Regjisor: Lê Doan Hong

E martë, 14 maj, 20:00h
“LE DERNIER VOYAGE DE MADAME PHUNG” (2014), 87 min.
Regjisor: Thi Tham Nguyen

E enjte, 16 maj, 20:00h
“RÊVES D’OUVRIÈRES” (2006), 52 min.
Regjisor: Phuong Thao Tran

Në kuptim si akademik ashtu edhe joformal, 101 përcakton faktet bazike të lidhura me një fushë ose çështje të caktuar. Gjatë 101, ARMATA shndërrohet në fushë mësimi për fillestarë dhe entuziastë, duke ofruar këndvështrim të freskët mbi disa prej filmave dhe autorëve më me ndikim të kohës sonë.

Të gjitha filmat do të shfaqen në gjuhën origjinale me titra anglisht dhe hyrja është falas. Kino ARMATA përkrahet nga Komuna e Prishtinës dhe gjindet në Rr. Brigada e Kosovës, prapa amfiteatrit të Sheshit Zahir Pajaziti.

————————

VIETNAM 101
13, 14 dhe 16 May 2019, 20:00h

Kino ARMATA, a public space in Prishtina that promotes alternative culture and social dialogue, has the pleasure of announcing the next partnership with Alliance Française de Pristina, the French Embassy in Kosovo and IF Cinema in bringing to Prishtina and Kosovo audiences some of the most important and relevant works of French auteurs.

Films from the ‘Vietnam 101’ series, documentaries about or produced in Vietnam, will be screened at Kino ARMATA on 13, 14 dhe 16 May 2019 and include:

Monday, 13 May, 20:00h
“À QUI APPARTIENT LA TERRE?” (2009), 54 min.
Director: Lê Doan Hong

Tuesday, 14 May, 20:00h
“LE DERNIER VOYAGE DE MADAME PHUNG” (2014), 87 min.
Director: Thi Tham Nguyen

Thursday, 16 May, 20:00h
“RÊVES D’OUVRIÈRES” (2006), 52 min.
Director: Phuong Thao Tran

In both academic and colloquial terms, 101 denotes the elementary or basic facts associated with the field or subject specified. During 101, ARMATA becomes a learning ground for the novices and enthusiasts alike, offering fresh insight into some of the most influential movies and filmmakers of our era.

All films will be screened in the original language with English subtitles and the entrance is free of charge. Kino ARMATA is supported by Prishtina Municipality and located at Brigada e Kosovës St., behind the amphitheater at the Zahir Pajaziti Square.

Details

Start:
May 13, 2019 @ 8:00 pm
End:
May 16, 2019 @ 10:00 pm

Organizers

Kino ARMATA
Alliance Française de Pristina, Kosovo

Venue

Kino ARMATA
Brigada e Kosoves
Prishtina, 10000
+ Google Map