Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tingujt e Flautit – Flute Sounds 2019

January 13 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Koncerti i hapjes së Festivalit me solistin, Bulent Evcil /Turqi www.bulentevcil.com dhe dirigjentja Nathalie Marine www.nathaliemarin.com/France në bashkëpunim me Filharmoninë e Kosovës / parashihen vepra të kompozitorëve të mëdhenj botëror Mozart, Cheminade, Haydn si dhe premiera e veprës së re nga kompozitori Kosovar L.Jupolli.

Mbahet me datën 13.01.2019
E diel 20:00 । Sunday 8:00 pm
Pallati i Rinisë – Salla e Kuqe । Youth Palace – Red Hall
Prishtinë – Kosovë । Prishtina – Kosovo

***

Maratonë GjysmëRecitalesh nga studentët e zgjedhur të UP-së
Blenda Konxheli, Zanë Abazi, Penarta Kryeziu, Hysnije Latifaj , Anda Gjini.
15 Janar 2019 ora 18.00 në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekë Universitare

***

Koncert Recital – Flaut dhe Piano
ario Mesany – Flaut / Profesor në Deprartamentin e Muzikës në Akademinë e Pragës / flute professor of Music and Dance faculty of Academy of performing arts in Prague and first flutist of the radio orchestra
Ivo Kahánek – piano / Profesor në Departamentin e Muzikës në Akademinë e Pragës / professor of Music and Dance faculty of Academy of performing arts in Prague one of the few Czech artists to have played as a soloist with Berliner Philharmoniker and BBC Philharmony etc.
6 shkurt 2019 në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekë Universitare / 20.00

***

”Shkolla e flautit në Siri” prezentim dhe debat me Momchill Georgiev me 19 Shkurt 2019 Kino Armata ora 13.00h

Tuffat & Papilons / student të zgjedhur nga UP/ grupe flautash dhe klarinetësh me nga 3 deri ne 10 muzicient
19 shkurt 2019 Kino Armatë 18.00

***

Trio de Soprano ansambli vokalo instrumental me flaut, soprano, piano
3 Prill 2019 Amfiteatri i Ri i Bibliotekës Universitare në orën 20.00

***

Recital Flaut Harp nga veprat e reja nga Konkursit të cilin e udhëheqi Dafina Zeqiri – mbahet me datën 25 mars 2019 në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekë Universitare në orën 20.00
Vesna Stanojevska / Harfë Erëmira Citaku / Flaut)

***

PREMIERE e Operës “Gof” – Anton Pashku / kompozitorë Liburn Jupolli dhe OJQ “Rexho Mulliqi” 15 Maj 2019 ora 20.00 / Kino Armata (Përkrahur nga Culture for Change)

Përkrahur nga MKRS, Komuna e Prishtinës, Filharmonija e Kosovës, Culture for Change, Ambasada Franceze, Ambasada Ceke, Meridiani, Pishat
________________________________________

Opening Concert of the Festival with the Soloist, Bulent Evcil – Turkey www.bulentevcil.com and conductor Nathalie Marine www.nathaliemarin.com / France . The Concert is organised in cooperation with the Kosovo Philharmonic /Program: Mozart, Cheminade, Haydn, and the premiere of the new work by Kosovar composer L.Jupolli.

01/13/2019
Monday 20:00. Monday 8:00 pm
Youth Palace – Red Hall. Youth Palace – Red Hall
Prishtina / Kosovo. Prishtina / Kosovo

***

Half Recital Marathons by selected UP students
Blenda Konxheli, Zana Abazi, Penarta Kryeziu, Hysna Latifaj, Anda Gjini.
January 15, 2019, at 18.00 at the University’s New Amphitheater

***

Concert Recital – Flaut and Piano
Mario Mesany – Flaut / flute professor of Music and Dance faculty of performing arts in Prague and first flutist of the radio orchestra
Ivo Kahánek – piano / Professor at the Music and Dance Academy of Performing Arts in Prague, one of the few Czech artists to have played as a soloist with Berliner Philharmoniker and BBC Philharmony etc.
February 6, 2019 at the New Amphitheater of the University Library / 20.00

***

“Flute School in Syria” presentation and debate with Momchill Georgiev on 19 February 2019 Kino Armata at 13.00h

Tuffat & Papilons /student groups selected by UP / flute and clarinet groups with 3 to 10 musicians –
19 February 2019 Kino Armata 18.00

***

Trio de Soprano vocal instrumental ensemble with soprano, flute, piano
April 3, 2019 at the New Amphitheater of the University Library / 20.00

***

Recital Flaut & Harp – new works from the Competition leaded by Dafina Zeqiri
March 25, 2019 at the New Amphitheater of the University Library at 20.00 hours
(Vesna Stanojevska – Harp / Erëmira Citaku-Flute)

***

“Gof” Opera Premiere – Anton Pashku / Composers Liburn Jupolli and NGO “Rexho Mulliqi” 15 May 2019 at 20.00 / Kino Armata (Supported by Culture for Change)

Supported by MKRS, Pristina Municipality, Kosovo Philharmonic, Culture for Change, French Embassy, Czech Embassy, Meridiani, Pishat

Details

Date:
January 13
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Event Category:

Organizer

Flute Sounds Festival
Website:
www.new-spirit.org

Venue

Pallati i Rinise dhe i Sporteve
Luan Haradinaj, Prishtinë
Pristina, 10000
+ Google Map