Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Shpia e Agës (2019)

September 12 @ 7:00 pm - 11:00 pm

(English below)

Kino ARMATA
E enjte, 12 shtator 2019, 19:00h

“Shpia e Agës” / “Aga’s House” (2019)
Regjisore: Lendita Zeqiraj
Kohëzgjatja: 107 min.
Gjuha: Shqip
Titra: Anglisht
Hyrja: FALAS

VËREJTJE: Regjisorja Lendita Zeqiraj do të jetë prezente pas shfaqjes për diskutim me publikun.

Aga, një çun 9-vjeçar, është duke tentuar fshehurazi ta gjejë babanë e tij të zhdukur, derisa jeton me pesë gra të furishme në një shtëpi jashtë qytetit. Ai fiton të holla duke shitur cigare në rrugë, ku e takon Ceranë, një burrë arogant dhe abuziv i cili e ka të ndaluar nga gjykata t’i afrohet shtëpisë për shkak të keqtrajtimit të njërës nga gratë. Por kur njëra prej grave tenton vetëvrasjen, ai është i vetmi afër Agës për t’i ndihmuar ta dërgojë në spital.

E lindur në Kosovë, regjisorja e shpërblyer Lendita Zeqiraj është shpallur “Filmbërësja Kombëtare e Vitit 2014” dhe është shpërblyer me “Çmimin Vjetor për Kinematografi” nga Ministria e Kulturës e Kosovës. Ajo ka punuar në shumë filma të shkurtë dhe dokumentarë, të cilët kanë marrë pjesë në 300 festivale ndërkombëtare, si International Short Film Festival Oberhausen, Thessaloniki, Cairo, Leeds, Vilnius International Film Festival, Trieste International Film Festival, Hamptons Film Festival etj., duke fitur shpërblime në disa prej tyre.

Filmi i saj i fundit GARDHI, ka fituar Best Short Award në Palm Springs Int’l ShortFest, Hamptons dhe New Orleans Film Festival, është kualifikuar tri herë për shpërblimin Oscar®, si dhe vazhdon të udhëtojë nëpër festivale të ndryshme botërore.

Filmi i saj i kaluar i shkurtë BALLKONI, ka debutuar në përvjetorin e 70-të të Venice Film Festival dhe është shfaqur në 170 festivale ndërkombëtare, si Telluride Film Festival, Palm Springs Short Fest, Warsaw Film Festival, Busan International Film Festival etj. duke fituar mbi 35 shpërblime ndërkombëtare, përfshirë Shpërblimin Special të Jurisë në AFI FEST 2013.

FILMOGRAFIA
SHPIA E AGËS – i gjatë / 2019
GARDHI – i shkurtë / 2018
BALLKONI – i shkurtë / 2013
ANOTHER CHANCE – dokumentar i shkurtë / 2013
AMNESIA – eksperimental i shkurtë / 2012
WE’RE NOT IN PARADISE – dokumentar i shkurtë / 2011
ALBANIAN EGYPTIAN – dokumentar i shkurtë / 2010
CRY FOR RECOGNITION – dokumentar i shkurtë / 2009
EXIT – fiksion i shkurtë / 2003

—————

Kino ARMATA
Thursday, 12 September 2019, 19:00h

“Shpia e Agës” / “Aga’s House” (2019)
Director: Lendita Zeqiraj
Length: 107 min.
Language: Albanian
Subtitles: English
Entrance: FREE

NOTE: Director Lendita Zeqiraj will be present for the screening and Q&A.

Aga, a 9-year-old boy is secretly struggling to find his missing father, while living with five frantic women in the house outside the city. He makes money by selling cigarettes on the street, where he meets Cera, an arrogant and abusive man who has a restraining order to get near the house because of molesting behavior towards one of the women. But when one of the women attempts a suicide, he is the only one around to help Aga take her to the hospital.

Born in Kosovo, award winning film director Lendita Zeqiraj is declared ‘National Filmmaker of the Year 2014’, and won “The Annual Film Excellence Award for Cinematic Achievements” by the Kosovo Ministry of Culture. She’s worked on a number of shorts and documentary films, which have participated in over 300 International Film Festivals, such as International Short Film Festival Oberhausen, Thessaloniki, Cairo, Leeds, Vilnius International Film Festival, Trieste International Film Festival, Hamptons Film Festival etc., winning prizes in a number of them.

Her last short film FENCE, won Best Short award at Palm Springs Int’l ShortFest, Hamptons and New Orleans film festival and has been triple Qualified for Oscar® Academy Award, and continues traveling throughout worldwide film festivals.

Her previous short film BALCONY, premiered at 70th Venice Film Festival and screened at over 170 International Film Festivals, such as Telluride Film Festival, Palm Springs Short Fest, Warsaw Film Festival, Busan International Film Festival etc. and won over 35 international awards, including the Special Jury Award at the AFI FEST 2013.

FILMOGRAPHY
AGA’S HOUSE – feature / 2019
FENCE – short / 2018
BALCONY – short / 2013
ANOTHER CHANCE – short documentary / 2013
AMNESIA – short experimental / 2012
WE’RE NOT IN PARADISE – short documentary / 2011
ALBANIAN EGYPTIAN – short documentary / 2010
CRY FOR RECOGNITION – short documentary / 2009
EXIT – short fiction / 2003

Details

Date:
September 12
Time:
7:00 pm - 11:00 pm
Event Category:

Organizer

Kino ARMATA

Venue

Kino ARMATA
Brigada e Kosoves
Prishtina, 10000
+ Google Map