Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opera GOF

May 15, 2019 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Opera “GOF” është një rrugëtim fizik dhe virtual i tri personazheve që paraqet gjendjen e vetëdijes njerëzore në rrethana të izolimit, ku shpërfaqen 3 forma te konceptimit te lirisë ne shoqerinë bashkëkohore ne Kosovë. Njëri e gjen lirinë në “sëmundje”, i dyti duke i dalë në ndihmë vendit duke qëndruar mbrenda, kurse i treti e kërkon atë përmes ikjes nga vendi.
(English)
GOF is a physical and virtual journey of 3 characters that represent the human condition in isolation, where each character represents the 3 ways of conceptualizing freedom in contemporary Kosovo.
One finds freedom through “illness”, the second by choosing to stay, and the third one by choosing to leave.

Liburn Jupolli, Muzika dhe Libreto / Music and Libretto
Bazuar në dramën / based on the drama by Anton Pashku “Gof”

Lum Çitaku / Botën e filmit – Film world

Personazhet / Characters :
Lulani / Luan Durmishi – tenor
Lulua / Armando Likaj– bariton
Lulashi – këngëtar virtual në botën e filmit / singer in the film world

Ansambli / Ensemble:
Liburn Jupolli – synthesizer, efekte, elektronikë, okto
Erëmira Çitaku – flaut, okarinë

Flutura Dedinja – kostumet / costumes
Ylber Cërvadiku – dizajni / design
Nik Rudari – fotografia e posterit / poster photography

Sponzorë / Sponsors:
Culture for Change / Komuna e Prishtinës
Organizuar nga / Organized by OJQ “Rexho Mulliqi”

Hyrja: FALAS / Entrance: FREE

Details

Date:
May 15, 2019
Time:
8:00 pm - 10:00 pm

Organizers

Kino ARMATA
Flute Sounds Festival

Venue

Kino ARMATA
Brigada e Kosoves
Prishtina, 10000
+ Google Map