Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Notes on Contemporary Art in Kosovo

May 2 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Promovimi i librit / Notes on Contemporary Art in Kosovo

(English Below)

Kjo përmbledhje e shkrimeve dhe intervistave paraqet njohuni nga prespektivat e ndryshme (të kuratorëve, artistëve e filozofëve), që flasin për zhvillimet artistike gjatë njëzet viteve të fundit duke reflektuar se si skena lokale gjithnji ngritë pyetje dhe tema të pazbuluara, paralelisht me historitë e rajonit dhe sfidat aktuale duke qenë shteti më i ri në Evropë.
“Notes on Contemporary Art in Kosovo” është botuar në kontekstin e series se tranzit.at Glossary.

Kontributet nga Sezgin Boynik, Charles Esche, Alush Gashi, HAVEIT, Astrit Ismaili, Shkëlzen Maliqi, Cathrin Mayer, Miran Mohar, Edi Muka, Vanessa Joan Müller, Kathrin Rhomberg, Vesa Sahatçiu, Dardan Zhegrova.

Paneli: Miran Mohar, Shkelzen Maliqi dhe Georg Schöllhammer

Promovimi bëhet t’enjtën prej orës 18:00 në Soma.

Deri atëher, kujdesuni për vetën.

Notes on Contemporary Art in Kosovo / book promotion

This collection of writings and interviews offers insights from various perspectives (from curators, artists, and philosophers) on the artistic developments over the past twenty years, and fosters reflection on how a local, prospering scene continuously raises new questions and addresses undiscovered topics hand in hand with the region’s historical struggles and current challenges in being the youngest state in Europe.

Notes on Contemporary Art in Kosovo is published in the context of the tranzit.at Glossary Series.

Contributions by Sezgin Boynik, Charles Esche, Alush Gashi, HAVEIT, Astrit Ismaili, Shkëlzen Maliqi, Cathrin Mayer, Miran Mohar, Edi Muka, Vanessa Joan Müller, Kathrin Rhomberg, Vesa Sahatçiu, Dardan Zhegrova

http://www.sternberg-press.com

Graphic Design by Bardhi Haliti

This publication has been made
possible by the generous support of
ADA, Austrian Development
Cooperation;
ERSTE Foundation;
Ministry of Culture, Youth and Sports
of the Republic of Kosovo;
Municipality of Prishtina;
tranzit.at at.tranzit.org

Details

Date:
May 2
Time:
6:00 pm - 8:00 pm

Organizer

Soma Book Station
Phone:
038 748 818
Email:
somabookstation@gmail.com

Venue

Soma Book Station
Fazli Grajqevci
Pristina, Kosovo 10000
+ Google Map