Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kosovo Learning Summit

February 28, 2020 @ 8:00 am - February 29, 2020 @ 5:00 pm

THEME:
This year we are wanting to explore how design thinking can help focus teaching and learning in the classroom and throughout the school. It is easy to get overwhelmed with all the needs we are faced with, but hope that by exploring a thinking structure we will find empowerment and successful strategies. How do we go about selecting appropriate technology to integrate? Why is it important to consciously consider how to build empathy with our students? How do we decide what goals we should target when there are so many? What connections can we make between ourselves so that we share this responwsibility and learn from each other? How can we use technology and the mindset of global service to our benefit of deep learning?

LOCATION:
The American School of Kosova is located in Shkabaj and is one kilometer from the new American Embassy in Prishtina, just off the highway to Mitrovice.

OVERVIEW:
This conference will take place over the weekend of February 28-29 from 8:00-16:00. Participants will receive 15 hours of Professional Development and training and a certificate of completion. Registration Deadline is February 20, 2020 and is limited to 250 participants. The cost to attend is 20 euros for the entire conference and includes, coffee breaks and lunch provided by the ASK kitchen.

REGISTRATION:
For Registration please contact:
Ms. Feride Rusinovci: ferider@askosova.org
For Questions please contact: English Mr. Keith Miller: keithm@askosova.org
Albanian Ms. Ujkane Hana: ujkaneh@askosova.org

TEMA:
Këtë vit duam të shqyrtojmë se si dizajnimi i të menduarit mund të ndihmojë në përqëndrimin e mësimdhënies, mësimit në klasë dhe në shkollë. Është e lehtë të mërzitemi me të gjitha nevojat që jemi ballafaquar, por shpresojmë që duke eksploruar një strukturë të mendimit ne do të gjejmë fuqizim dhe strategji të suksesshme. Si mundemi të zgjedhim teknologjinë e duhur për t’u integruar? Pse është e rëndësishme të konsiderojmë në mënyrë të ndërgjegjshme si të ndërtojmë ndjeshmëri tek nxënësit? Si mund të vendosim cilat qëllime duhet të synojmë kur ka kaq shumë? Çfarë lidhjesh duhet të krijojmë ndërmjet vetëvetes që të mund ta ndajmë këtë përgjegjësi dhe të mësojmë nga njëri-tjetri? Si mund ta përdorim teknologjinë dhe mentalitetin e shërbimit global në dobi tonë të mësimnxënies së thellë?

LOKACIONI:
American School of Kosova gjendet në Shkabaj dhe është një kilometër larg ambasadës së re amerikane, në hyrje të autostradës për Mitrovicë.

PËRMBLEDHJE:
Kjo konferencë do të mbahet fundjavën e fundit të shkurtit më 28 dhe 29 shkurt prej orës 8:00-16:00. Pjesëmarrësit do të mbajnë 15 orë të zhvillimit profesional dhe do të pajisen me një çertifikatë që dëshmon pjesëmarrjen e tyre në “Kosovo Learning Summit”. Data e fundit për tu regjistruar është më 20 Shkurt, 2020 dhe mund të marrin pjesë vetëm 250 persona. Çmimi i pjesëmarrjes është 20 euro për konferencën e plotë, pushimin e kafesë dhe drekën nga kuzhina e ASK.

REGJISTRIMI:
Për t’u regjistruar ju lutem kontaktoni:
Znj. Feride Rusinovci: ferider@askosova.org
Për pyetje ju lutem kontaktoni: SHQIP: Znj.Ujkane Hana: ujkaneh@askosova.org
ANGLISHT: Z.Keith Miller: keithm@askosova.org

Details

Start:
February 28, 2020 @ 8:00 am
End:
February 29, 2020 @ 5:00 pm
Event Category:

Organizer

American School of Kosova
Phone:
038/227-277
Email:
info@askosova.org
Website:
http://www.askosova.org

Venue

American School of Kosova
Luan Haradinaj nn
Pristina, Kosovo 10000
+ Google Map
Phone:
038/227-277
Website:
http://www.askosova.org