Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Info Session / Sesion Informues – Trajnim në IoT (Internet of Things)

May 9 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Të enjtën më 9 Maj me fillim në ora 17:00 ejani në sesionin informues rreth trajnimit në “Internet of Things”

Të gjithë pjesëmarrësit do të jenë pjesë e lojës shpërblyese përmes një kuizi, ku do të zgjedhet një fitues i bursës së plotë për trajnimin Internet of Things (IoT).

Do të takoni profesorët e trajnimit, me ç’rast mund të bisedoni për të gjitha çështjet që u interesojnë lidhur me IoT.

Në trajnimin për IoT, do të mësoni:
➡ Rreth IoT;
➡ Programimin e Raspberry Pi
➡ Teknologjitë që mundësojnë lidhjen e pajisjeve në IoT dhe shkëmbimin e të dhënave si WiFi, Bluetooth, LTE dhe 5G.
➡ Arkitekturat e bazuara në IoT, Cloud Computing
➡ Zhvillimin dhe programimin e prototipeve, të bazuara në IoT si:
– sistemi për monitorimin e temperaturës;
– parashikimit të motit;
– komunikimi M2M.

Pas përfundimit të trajnimit, të gjithë pjesëmarrësit do të vlerësohen dhe do të marrin certifikatën përkatëse, e cila është ekuivalente me 6 ECVET dhe (duhet të) njihet si e tillë nga të gjitha institucionet në Kosovë dhe përtej.

Profesorët e trajnimit – ekspert në fushën e inxhinierisë kompjuterike:

Dr. Techn. Xhevahir Bajrami
Dr. Techn. Bujar Krasniqi
Prof. MSc. Arbnor Halili

Trajnimi bëhet duke punuar direkt në pajisje dhe me sensorë real!

Details

Date:
May 9
Time:
5:00 pm - 6:00 pm

Venue

PBC Academy
Tirana str no 91.
Prishtine, Kosovo 10000
+ Google Map