Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Contemporary African Cinema Week

February 12 @ 7:00 pm - February 15 @ 10:00 pm

(English below)

JAVA E KINEMASË BASHKËKOHORE AFRIKANE
12-15 shkurt 2019

Kino ARMATA, hapësira publike në Prishtinë që promovon kulturë alternative dhe dialog shoqëror, ka kënaqësinë të njoftojë për bashkëpunimin e rradhës me Alliance Française de Pristina, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe IF Cinema në shfaqjen e disa prej punëve më të rëndësishme dhe relevante të autorëve francez dhe të tjerë para publikut të Prishtinës dhe Kosovës.

Filmat nga seria e kinemasë bashkëkohore afrikane do të shfaqen në Kino ARMATA mes 12-15 shkurt 2019 dhe përfshijnë:

E martë, 12 shkurt, 19:00h
“L’ARBRE SANS FRUIT” (2016), 52 min.
Regjisor: Aïcha El Hadj Macky

E martë, 12 shkurt, 20:00h
“LA SIRÈNE DE FASO FANI” (2015), 90 min.
Regjisor: Michel K. Zongo

E mërkurë, 13 shkurt, 20:00h
“MAMAN COLONELLE” (2016), 72 min.
Regjisor: Dieudo Hamadi

E premte, 15 shkurt, 20:00h
“LA PIROGUE” (2011), 87 min.
Regjisor: Moussa Touré

Në kuptim si akademik ashtu edhe joformal, 101 përcakton faktet bazike të lidhura me një fushë ose çështje të caktuar. Gjatë 101, ARMATA shndërrohet në fushë mësimi për fillestarë dhe entuziastë, duke ofruar këndvështrim të freskët mbi disa prej filmave dhe autorëve më me ndikim të kohës sonë.

Të gjitha filmat do të shfaqen në gjuhën franceze me titra anglisht dhe hyrja është falas. Kino ARMATA përkrahet nga Komuna e Prishtinës dhe gjindet në Rr. Brigada e Kosovës, prapa amfiteatrit të Sheshit Zahir Pajaziti.

————————

CONTEMPORARY AFRICAN CINEMA WEEK
12-15 February 2019

Kino ARMATA, a public space in Prishtina that promotes alternative culture and social dialogue, has the pleasure of announcing the next partnership with Alliance Française de Pristina, the French Embassy in Kosovo and IF Cinema in bringing to Prishtina and Kosovo audiences some of the most important and relevant works of French and other auteurs.

Films from the Contemporary African Cinema series will be screened at Kino ARMATA between 12-15 February 2019 and include:

Tuesday, 12 February, 19:00h
“L’ARBRE SANS FRUIT” (2016), 52 min.
Director: Aïcha El Hadj Macky

Tuesday, 12 February, 20:00h
“LA SIRÈNE DE FASO FANI” (2015), 90 min.
Director: Michel K. Zongo

Wednesday, 13 February, 20:00h
“MAMAN COLONELLE” (2016), 72 min.
Director: Dieudo Hamadi

Friday, 15 February, 20:00h
“LA PIROGUE” (2011), 87 min.
Director: Moussa Touré

In both academic and colloquial terms, 101 denotes the elementary or basic facts associated with the field or subject specified. During 101, ARMATA becomes a learning ground for the novices and enthusiasts alike, offering fresh insight into some of the most influential movies and filmmakers of our era.

All films will be screened in the French language with English subtitles and the entrance is free of charge. Kino ARMATA is supported by Prishtina Municipality and located at Brigada e Kosovës St., behind the amphitheater at the Zahir Pajaziti Square.

Details

Start:
February 12 @ 7:00 pm
End:
February 15 @ 10:00 pm
Event Category:

Organizers

Kino ARMATA
Alliance Française de Pristina, Kosovo

Venue

Kino ARMATA
Brigada e Kosoves
Prishtina, 10000
+ Google Map